Antje’s werk

Antje heeft van haar passie voor sieraden, stenen en mineralen haar beroep gemaakt. 1989 is zij afgestudeerd binnen een Duits Meesterbedrijf. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring opgedaan zowel in Duitsland als ook in Nederland, bij grote nationaal bekende namen en in haar eigen atelier.

Gouden ringen uit eigen atelier
Gouden ringen uit eigen atelier

Als goudsmid ontwerpt en maakt zij unieke luxe sieraden op maat. Antje maakt trouwringen, colliers, oorbellen en armbanden. Elk ontwerp voor een nieuw uniek sieraad begint met een schets; geheel naar de wensen en het budget van haar klanten. Antje voert vakkundig reparaties aan al uw sieraden en antieke juwelen uit. Ook het professioneel rijgen en knopen van uw parelkettingen hoort bij haar werkzaamheden. Het is mogelijk dat zij uw oud goud, zilver en stenen uit oude familie sieraden hergebruikt . Oud goud maakt nieuw.
Uiteindelijk maakt Antje vanaf de eerste schets op ambachtelijke wijze een uniek sieraad met uw eigen verhaal.

Mensen voelen zich bij Antje tijdens hun eerste ontmoeting welkom en op hun gemak. Oog hebben voor detail en accuraat te werk gaan, vormen naast deskundigheid en flexibiliteit, de basis voor elke opdracht.

Broche met Topaas
Deze broche heb ik onlangs gemaakt voor een cliënt. Zij is erg gehecht aan deze mooie licht blauwe topaas, die in een oude familie-ring zat. Oud zilver, zoals haar oude bedeltjes en hangers uit haar jeugd, heb ik omgesmolten tot plaat en vervolgens gewalst naar 1 mm dikte.
Het ontwerp is een cirkel- voor haar is haar verhaal ‘rond’, de broche als symbool voor haar ‘circle of life’.
Antje's werk 1
Wikkelring geelgoud met diamant, ook opties met kleurstenen mogelijk
Antje's werk 2
Best Friends Forever. Ring met rozenkwarts
Antje's werk 3
Gevlochten ring met diamant
Antje's werk 4
Gouden ring met diamantroosjes
Antje's werk 5
Strak vierkante ring met staaf
Geelgouden oorbellen met groene Chrysopraas druppel
Geelgouden oorbellen met groene chrysopraas druppel
Gouden ring met saffier en diamant
Gouden ring met saffier en diamant
Antje's werk 6
Gouden hanger met veel symboliek en met liefde ontworpen
Antje's werk 7
Gouden hanger met familiewapen
Antje's werk 8

Naast haar werk  in opdracht geeft zij al ruim 20 jaar met veel plezier wekelijkse lessen edelsmeden in haar eigen atelier in Bussum en aan de Vrije Universiteit Amsterdam, VU Griffioen.