Gedenksieraden

Bij een afscheid van een dierbare komen veel emoties vrij. Een uitvaartcentrum begeleidt u in het afscheid nemen. Het personeel zou u op de mogelijkheden kunnen wijzen een vingerafdruk van uw overleden geliefde te nemen. U kunt dan op een later tijdstip rustig over de mogelijkheid nadenken deze afdruk door een edelsmid als blijvende herinnering in een sieraad te laten verwerken. Denkt u hierbij aan de achterkant van een horlogekast, een hangertje, een ring of de binnenkant van uw trouwring. Alles is mogelijk. Een afdruk is voldoende.

Een zeer persoonlijke vorm van herdenking is een diamantje, gemaakt van as van uw dierbare. Het uitvaartcentrum kan u informeren over de mogelijkheid hiervoor een kleine hoeveelheid as, ca 80 gram, apart te houden. Een diamant, gemaakt van de as van een overledene, is in Amerika gepatenteerd onder de naam ‘LifeGem Ashes to Diamond’. Bij Antjedesign kunt u terecht voor het laten maken van een “LifeGem Diamant” verwerkt in uw exclusief en zeer persoonlijk gedenksieraad.

Tijdens een rustig gesprek luistert edelsmid Antje Haumann naar uw wensen. Samen komen wij tot een bij u passend ontwerp.

Gedenksieraden 1
Oorbellen gemaakt van een trouwring
De inscriptie blijft duidelijk zichtbaar
Gedenksieraad gemaakt van trouwring met LifeGem Diamond
Gedenksieraad gemaakt van trouwring met LifeGem Diamond

Sieraad met een ‘LifeGem Ashes to Diamond’.
Ter nagedachtenis aan hun moeder kregen beide kinderen een persoonlijk sieraad, waar een Life-Gem-Diamant in is verwerkt. Het is mogelijk om met een laser een persoonlijke inscriptie op de rondiste van een Life Gem Diamond te laten graveren. Voor meer informatie en een prijsindicatie kunt u via het contactformulier contact opnemen met edelsmid Antje Haumann.

Gedenksieraden 2
Gedenksieraad met vingerafdruk

Naamplaatje met vingerafdruk.
De vingerafdruk van haar geliefde man en hun vader op een geelgouden plaatje. De lasertechniek maakt het mogelijk een vingerafdruk op de achterkant van het naamplaatje, dat hij dagelijks droeg, te graveren.

Gedenksieraden 3
Een liefdevolle herinnering voor op het graf.
Grafmonumentje in de vorm van een bloem.

Dit grafmonumentje is gemaakt van het onedele metaal messing. De bloem is ca 35x 35 cm groot.
Vriendinnen moesten veel te vroeg afscheid nemen van haar. Elk bloemblad staat symbool voor een van de vriendinnen, het middelpunt is een steen, een kei, gevonden op ‘haar plek”. Een liefdevolle herinnering voor op het graf van een geliefde.

Voor altijd hartsvriendinnen.